Veelgestelde
vragen

HOE SNEL KAN IK BEGINNEN?

Direct. Als je na de proefles besluit om te gaan lessen bij De Rijopleider 2Go2 dan krijg je van ons een account waarmee je kunt inloggen in de LeerlingApp.

KAN IK OOK IN TERMIJNEN BETALEN?

Ja, je hebt de mogelijkheid om je pakket in meerderen termijnen te betalen.

KRIJG IK EEN VASTE RIJINSTRUCTEUR?

Ja, vanaf het begin tot het einde zul je met dezelfde rijinstructeur rijden.

KAN IK MIJN RIJLES AFZEGGEN?

Dat is mogelijk. Echter moet dit wel 24 uur van tevoren doorgegeven worden. Dit kan telefonisch of via WhatsApp. Meld je binnen de 24 uur je afspraak af dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.

IS HET MOGELIJK OM OP DIT MOMENT EEN SPOEDCURSUS TE DOEN?

Momenteel is een spoedopleiding op korte termijn niet mogelijk, dit heeft te maken met de lange wachttijden bij het CBR. De gemiddelde landelijke wachttijd is op dit moment 14 weken.
Wij raden je aan om voor een gewoon pakket te kiezen zodat je direct kunt starten.

WERKEN JULLIE VOLGENS EEN PROTOCOL? ZO JA, WAT ZIJN DE REGELS?
 1. Er mag niet gereden worden als jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 10 dagen de diagnose Corona heeft gehad. Of als jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last heeft gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten.
 2. Leerlingen moeten een gezondheidscheck doen bij aanvang van de les d.m.v. een aantal vragen. Worden de vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.
 3. Heb je last van coronaverschijnselen, dan dien je dit minimaal 24 uur van tevoren aan te geven, zodat we de les kosteloos kunnen annuleren. De instructeur kan weigeren mocht hij twijfelen over je gezondheid.
BIEDEN JULLIE OOK SCOOTER- OF MOTORRIJLES AAN?

Nee, maar in de toekomst misschien wel. Houd onze site goed in de gaten!

IK HEB FAALANGST/RIJANGST

Heb je last van faalangst of rijangst? Dan adviseren wij om dit direct door te geven aan de rijinstructeur, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. De instructeur zal ervoor zorgen dat jij je op je gemak zal voelen door bijvoorbeeld in een rustige omgeving te beginnen met lessen.

HOE MOET IK JULLIE MACHTIGEN?

Je kunt ons eenvoudig machtigen via www.mijn.cbr.nl. Je logt eerst in met je DigiD. Daarna klik je op “machtig de rijschool”, en vervolgens vul je je persoonlijke gegevens en ons rijschoolnummer in.

WAT HOUDT DE THEORIECURSUS IN DE LEERLINGAPP IN?
 • Meer dan 200 theoriehoofdstukken
 • 100 introductiefilmpjes met uitleg
 • Kennistoetsen met meer dan 300 vragen
 • Training met CBR oefenexamens
 • Onbeperkt geldig tijdens de praktijkopleiding
 • Leren waar en wanneer je wilt
 1. Voor € 49 krijg je een volledige theoriecursus in de app (exclusief examen)
 2. Voor € 95 zit het theorie-examen erbij (Los examen kost € 51)
WAT IS EEN ZELFREFLECTIEFORMULIER?

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets en/of het examen hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Een onderdeel hiervan is jouw zelfreflectie.
Om dit te toetsen heeft het CBR een zelfreflectieformulier ontwikkeld. Deze dien je in alle eerlijkheid in te vullen en mee te nemen naar je tussentijdse toets of praktijkexamen. De examinator zal na het examen en het geven van de uitslag het formulier openen.

WAARVOOR DIENT EEN ZELFREFLECTIEFORMULIER?

Het zelfreflectieformulier is om te laten zien hoeveel kennis jij hebt over je eigen rijgedrag.

WAT IS EEN B.N.O.R. EXAMEN EN WAT ZIJN DE KOSTEN?

Wanneer je binnen 5 jaar, 4 keer bent gezakt voor je praktijkexamen, dan rij je de volgende keer een B.N.O.R. examen, ofwel staatsexamen. B.N.O.R. staat voor Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid.

Je krijgt totaal 1 uur en 10 minuten de tijd bij een B.N.O.R. examen. Het examen zelf duurt 35 minuten. De rest van de tijd krijg je persoonlijke begeleiding. Uiteraard moet je wel hetzelfde kunnen als bij een gewoon praktijkexamen.

Een B.N.O.R. praktijkexamen kost bij De Rijopleider 2Go2 € 295,00.

Mag ik ook in het buitenland rijden als ik 17 ben?

Het rijbewijs dat je haalt als 17-jarige vanuit 2toDrive in Nederland is niet geldig in het buitenland. Je mag pas vanaf 18 jaar in het buitenland rijden met het rijbewijs dat je op je 17e voor 2toDrive hebt gehaald.

Schrijf nu in

schrijf je nu in en maak gebruik van onze nieuwe LeerlingApp

R

Jouw afspraken inzien

R

Lesvoorbereiding

R

Vorderingen bijhouden

R

Complete Theoriecursus

Wil je bij De Rijopleider 2Go2 starten, dan plannen we meteen samen jouw eerste rijles in en hoor je van ons alles over onze lesmethode. Wij hebben geen wachtlijst, je kunt direct starten. Voor het rijden buiten kantoortijden rekenen wij geen extra kosten!

contact

06 44 11 00 39

06 44 11 00 39

volg ons op

openingstijden

maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 17:30 uur
zaterdag: 09:00 tot 13:00 uur

Onze rijlessen worden ook buiten deze tijden gegeven.

Chat openen
Hulp nodig?
🚗 De Rijopleider 2Go2
Hoi! Kunnen wij je helpen?