TIPS PRAKTIJKEXAMEN

Tips voor het behalen van jouw PRAKTIJKEXAMEN

Uitgerust zijn

meer info

Zorg dat je de avond ervoor op tijd naar bed gaat, zodat je op de dag van het examen lekker uitgerust bent. Dit zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en betere prestaties levert. Je ziet alles veel scherper, waardoor je minder over het hoofd zult zien.

Eet genoeg en gezond

meer info

Het is belangrijk om van tevoren goed en gezond te eten. Met een knorrende maag achter het stuur zitten is niet fijn. Je kunt fouten gaan maken, omdat je minder geconcentreerd bent. Het is bewezen dat goede voeding zoals banaan, noten, havermout, blauwe bessen en pure chocola zorgen voor een goede concentratie.

Neem een rijles vooraf

meer info

Zorg dat je vlak voor het praktijkexamen een rijles neemt. Hierdoor kun je nog verrichtingen oefenen die je moeilijk vond tijdens de lessen. Als je deze verrichtingen van tevoren nog een keer oefent dan zul je zien dat je met veel meer zelfvertrouwen het examen in gaat.

Vraag een tussentijdse toets aan

meer info

Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Dan is het verstandig om een tussentijdse toets aan te vragen. Hierdoor ervaar je wat je tijdens het praktijkexamen kan verwachten. Je zult hierdoor ontspannen het praktijkexamen in gaan. Een bijkomend voordeel van een tussentijdse toets is dat als je daarvoor geslaagd bent, je vrijstelling krijgt op twee bijzondere verrichtingen.

Foutjes

meer info

Probeer je niet te druk te maken. Iedereen maakt weleens foutjes dus ook jij. Fouten maken is menselijk en kan dus ook gebeuren tijdens het praktijkexamen. Heb je net iets te hard of te zacht gereden geeft dat niet. Probeer de gemaakte fout op te lossen en vergeet het daarna weer. Blijf ontspannen en luister goed naar de examinator. Focus je op het scoren van de pluspunten en niet op de minpunten!

Schrijf nu in

schrijf je nu in en maak gebruik van onze nieuwe LeerlingApp

R

Jouw afspraken inzien

R

Lesvoorbereiding

R

Vorderingen bijhouden

R

Complete Theoriecursus

Wil je bij De Rijopleider 2Go2 starten, dan plannen we meteen samen jouw eerste rijles in en hoor je van ons alles over onze lesmethode. Wij hebben geen wachtlijst, je kunt direct starten. Voor het rijden buiten kantoortijden rekenen wij geen extra kosten!

contact

06 44 11 00 39

06 44 11 00 39

volg ons op

openingstijden

maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 17:30 uur
zaterdag: 09:00 tot 13:00 uur

Onze rijlessen worden ook buiten deze tijden gegeven.

Chat openen
Hulp nodig?
🚗 De Rijopleider 2Go2
Hoi! Kunnen wij je helpen?